Knutseltips

Buitenspelen
Hangmatjes
Huisjes
Ingestuurde foto's
Klimnet
Klimtouw
Knaagmateriaal
Kokosnoot huisje
Loopwiel
Mandje
Nestmateriaal
Ratten kleding
Ratten merchandise
Reeling voor oude ratten
Slinger
Teiltje
Trappen en ladders
Verdiepingen verven
Vergroot je kooi

Versier je kooi met kerst

De kooi
Bodembedekking
Kooien calculator
Tips om je kooi in te richten
Soorten rattenkooien
Mijn rattenkooi

Uiterlijk
Kleuren
Tekeningen
Vachten
Ogen en oren

Gezondheid
Abcessen
Baarmoederontsteking
Het lichaam
Huidparasieten
Luchtweginfectie
Medicijnen
Middenoorontsteking
Ouderdom
Wat doe je als je ratje overlijdt?

.
 

Rattenkooien

Hier staan foto's van de rattenkooien van andere mensen. Dit heb ik gedaan om beginnende rattenliefhebbers te laten zien wat voor kooien je kunt kopen en als inspiratie om je eigen kooi in te richten. Inmiddels hebben zoveel mensen hun foto opgestuurd, dat ik alle foto's op Facebook heb gezet. Daar kun je de foto's ook bekijken als je er geen account hebt, dus dat is handig. Als je zelf een leuke foto van je rattenkooi hebt, kun je die er zelf bij zetten of aan mij e-mailen en dan komt ie er ook bij.

Klik hier om naar de foto's van alle rattenkooien te gaan!

Traliekooien zijn standaard knaagdierenkooien. Gestapelde traliekooien worden ook wel flats genoemd. Volières zijn grote vogelkooien. Zelfgemaakte kooien zijn meestal kasten verbouwd tot rattenkooi. Frettenkooien worden ook vaak als rattenkooi gebruikt, maar door de afstand tussen de tralies zijn deze kooien niet geschikt voor jonge ratten.

Voor een rattenkooi geldt: hoe groter hoe beter! Ratten zijn heel slim en speels, dus ze hebben veel ruimte nodig. Het zijn groepsdieren en als je een grote kooi hebt kun je echt aan ze merken dat ze de ruimte waarderen.

 

 

 


De minimale afmetingen voor een rattenkooi zijn: 70x45x60cm. Dit zijn de afmetingen van een Gabber Jolly. Ratten mogen niet in een kooi gehouden worden die kleiner is dan de Gabber Jolly. In deze kooi kunnen maximaal 2 ratten wonen. Eigenlijk is het een hamsterkooi en als je een grotere kooi kunt kopen voor je ratjes moet je dat zeker doen! Dit is de Gabber Jolly kooi van Corlien:

Ziekenboeg
Het is erg handig om een klein kooitje erbij te hebben om als transport of ziekenboeg te gebruiken. Hij is ook erg handig om je ratten in te doen terwijl je de grote kooi aan het verschonen bent. Zelf heb ik hiervoor een hamsterkooitje van 30cmx40cmx25cm, maar de meeste mensen gebruiken plastic kooien die Duna's heten. Hier kunnen ratten niet in klimmen en dus zijn ze geschikt voor erg zieke ratten die bijvoorbeeld net geopereerd zijn of een pootje hebben gebroken.

 

 

 

Alles over deze website
Auteursrecht
Banners

Contact
Gastenboek
Goede doelen
Linkpartners
Over
mij
Mijn boek
Pers
Tevreden smoeltjes

Copyright © 2005-2015 Ratten-Speeltjes

Verkooppunten bij jou in de buurt
Flevoland
Friesland
Gelderland
Groningen
Limburg
Noord-Brabant
Noord-Holland
Overijssel
Utrecht
Zeeland
Zuid-Holland